ایمپلنت

ایمپلنت دندان چیست؟

ایمپلنت دندان جایگزینی بدون درد و خونریزی برای دندان‌های ازدست‌رفته است. درصورتی‌که دندانی به علت عوامل مختلفی همچون خرابی و پوسیدگی از دهان افتاده باشد یا دندانپزشک تشخیص بدهد که باید کشیده شود، برای اینکه بتوانیم جایگزینی برای دندان از دست رفته داشته باشیم معمولاً از ایمپلنت دندان استفاده می‌کنیم. 5 دلیل برای جایگزینی دندان‌های ازدست‌رفته وجود دارد که می‌توانید آن را در مقاله مربوط به آن مطالعه کنید.

 

انواع ایمپلنت دندان

بیشتر ایمپلنت‌های دندان موجود از جنس تیتانیوم خالص است که با بدن انسان سازگاراست. اما درصورتی‌که فردی حساسیت به ایمپلنت تیتانیومی داشته باشد از ایمپلنت سرامیکی استفاده می‌شود. شکل تمام ایمپلنت‌ها به‌صورت میله باریک پیچ مانندی است که درون استخوان فک قرار داده می‌شود و به‌عنوان ریشه دندان عمل می‌کند و یک روکش ایمپلنت که به‌عنوان تاج دندان عمل می‌کند، تشکیل شده‌ است.

کدام ایمپلنت را انتخاب کنیم؟

ایمپلنت‌ها همان‌طور که در بالا گفته شد انواع مختلفی دارند. آن‌ها بر اساس مواردی مانند: مواد اولیه به‌کاررفته در ساخت، کشور سازنده و موارد مختلف دیگری تقسیم‌بندی می‌شوند. یکی از سؤالات پرتکرار بیماران این است که کدام ایمپلنت را انتخاب کنیم؟

نوع ایمپلنت بر اساس تشخیص دندانپزشک متخصص ایمپلنت و باتوجه‌به شرایط سلامت دهان و دندان بیماران در معاینات اولیه و مقدار هزینه‌ای که بیمار می‌تواند بپردازد، قابل انتخاب است. درمرکز فوق تخصصی ایمپلنت دیجیتال دکتر کسری ناصری برند های برتر سوییسی،آمریکایی و کره ای مورد استفاده قرار میگرید که از برترین ها در حوزه کاشت ایمپلنت می باشند .
شما میتوانید با توجه به بودجه خود یکی از این برند ها را انتخاب نمایید .

مرحله‌ اول کاشت ایمپلنت دندان

یک بررسی و انجام معاینه‌ی دقیق بیمار است. در این معاینه شرایط دهان و سلامت عمومی بیمارمان بررسی می‌شود. سلامت عمومی یعنی اینکه بدانیم احیاناً فشارخون، ناراحتی قلبی، دیابت و بیماری‌های زمینه‌ای دیگری را بیمار دارد که در روند درمان ما مداخله‌ای ایجاد کند یا خیر؟!

علاوه بر معاینه دقیق در این مرحله به‌عکس رادیوگرافی و سی‌تی‌اسکن هم احتیاج داریم. وظیفه‌ی عکس رادیوگرافی این است که به ما از شرایط لثه، دندان و استخوان‌ها دید وسیع‌تری بدهد. به همین دلیل است که ما همیشه توصیه می‌کنیم که فقط به آن عکس‌های او پی جی (Opg) بسنده نکنیم.

ما نیازمند یک عکس سی‌تی‌اسکن یا به‌اصطلاح خودمان سی‌بی‌سی‌تی (Cbct) هم هستیم. این عکس به ما یک دید سه‌بعدی، از پهنا و ارتفاع استخوانمان بادقت دهم میلی‌متر می‌دهد که ما بدانیم چه سایزی از ایمپلنت را استفاده کنیم.

مرحله دوم کاشت ایمپلنت دندان

تشخیص اینکه آیا استخوانی که در محل کاشت ایمپلنت داریم کافی است یا خیر؟ اگر نیاز به بازسازی و پیوند استخوان‌ داریم از پیش بدانیم که بایستی چه تمهیداتی را بیندیشیم. پس این مرحله‌ی ارزیابی اولیه‌ی ما است. در مرحله‌ی بعدی ما وارد فاز اجرایی و جراحی خواهیم شد.

طبیعتاً همان‌طور که بنده همیشه این توضیح را می‌دهم، ما انتظار داریم که درمان ایمپلنت یک درمان تقریباً بدون درد باشد. اگر که بی‌حسی خوبی داشته باشیم و کسی که جراحی را انجام می‌دهد به‌اندازه‌ی کافی از لحاظ علمی آگاه و حاذق باشد؛ می‌توانیم انتظار داشته باشیم که جلسه‌ی جراحی بدون درد و اذیتی را برای بیمارمان داشته باشیم.

مرحله سوم کاشت ایمپلنت دندان یا جلسه جراحی

در جلسه‌ی جراحی، پایه ایمپلنت در استخوان فک قرار داده می‌شود. اگر نیاز باشد که استخوان را بازسازی کنیم یا برای لثه کاری انجام دهیم؛ در آن جلسه این قضیه انجام خواهد شد. گاهی ممکن است که بعضی از بیماران با شرایط خاص، درمان‌های ضروری در چند جلسه و در مراحل مختلف انجام یا تکرار شوند.

اما به طور ساده در جلسه‌ی جراحی انتظار ما برای یک کیس غیر پیچیده این است که بی‌حسی را بزنیم، ایمپلنت را بگذاریم و اگر لازم است پیوند استخوان انجام دهیم و جلسه‌ی جراحی را تمام کنیم. معمولاً سه روز و هفت روز بعد از جراحی ما معاینات پس از جراحی را خواهیم داشت.

بسته به شرایط تصمیم می‌گیریم که در چه روزی بخیه‌ها را خارج کنیم و بعد از آن بر اساس شرایط اولیه و نوع ایمپلنتی که استفاده کرده‌ایم؛ ممکن است در کیس‌های معمولی بین سه هفته تا سه ماه صبر کنیم تا ایمپلنت و استخوان به هم جوش بخورند.

مرحله چهارم کاشت ایمپلنت دندان

مرحله‌ی بعد از جراحی، مرحله قالب‌گیری خواهد بود. البته در برخی از موارد ما می‌توانیم هم‌زمان با گذاشتن ایمپلنت؛ اگر که شرایط ایده‌آل باشد، قالب‌گیری‌مان را انجام دهیم. در برخی از موارد که پیوند استخوان گسترده انجام می‌دهیم. ممکن است چندین ماه صبر کنیم و بعد به سراغ مرحله‌ی ساخت روکش یا قالب‌گیری برویم. ولی باز هم در یک روند نرمال بین سه هفته تا سه ماه طول می‌کشد که این ایمپلنت و استخوان به یکدیگر جوش بخورند.

وقتی‌که آن قالب را تهیه می‌کنیم و برای لابراتوار می‌فرستیم؛ چیزی حدود دو الی سه هفته طول می‌کشد که روکش نهایی، یعنی قسمت بالایی دندان ساخته شود، به مطب ارسال ‌شود و ما آن را روی ایمپلنت شما نصب ‌کنیم. به این ترتیب ما دندانی را که ازدست‌رفته است را بازسازی می‌کنیم که بتوانیم زیبایی، صحبت‌کردن و توانایی جویدن را دوباره به بیمارمان برگردانیم.